Konijnentrimsalon Langedijk

Moderne, praktisch ingerichte konijnentrimsalon Langedijk

Sinds 2015

Trimsalon Koira Kani voor Angora konijnen

Perfecte vacht voor tentoonstellingen

Voor een tentoonstelling moet de pels minstens 6 cm lang zijn, deze groeit gemiddeld 2 cm per maand. Deze moet zo vol mogelijk zijn. Zorg voor mooie oorbeharing. De kop moet goed behaard zijn, maar de ogen willen we graag vrij houden zodat ze wel gewoon kunnen kijken.

De lengte van de vacht bepaalt de hoeveelheid verzorging, hoe korter de pels hoe minder borstelbeurten. Iedere drie maanden wordt de vacht met een schaar kort geknipt. Sommige mensen gebruiken een scheerapparaat. Het verzorgen en knippen van de vacht vergt enige ervaring maar hoe vaker je dit doet hoe makkelijker het wordt. Door regelmatig te borstelen kan je klitten voorkomen. In de zomer kan de vacht zo kort mogelijk worden geknipt, is het kouder, laat dan één tot twee centimeter staan.

Weet u niet precies hoe u het beste uw konijn kan borstelen
neem dan contact op met de trimster, zij zal u graag van goed advies dienen en de juiste borstel adviseren.

konijnentrimsalon
dwarf rabbit in studio
English Angora rabbit in front of white background
English Angora rabbit in front of white background
Teddy dwerg konijnen

Konijnentrimsalon, waarom?

De vacht : zij hebben een andere vacht dan de angora konijnen. Bij angora's groeit de vacht door en bij de teddy dwerg stopt het bij een bepaalde lengte. Ook bij teddy dwergen is het belangrijk om regelmatig ( 1 a 2 keer p/week ) te borstelen om klitvorming te voorkomen. Bij teddy dwergen is het niet de gewoonte om te scheren, omdat dit de vachtstructuur kan veranderen. Daarom is het van belang om de juiste borstel te gebruiken zodat je de vacht op de juiste wijze behandel. In de zomer is het mogelijk om de vacht in een korter model te zetten, maar mochten er verviltingen zijn of klitten dan moet er helaas toch geschoren worden. Bij beide rassen is het van belang dat het vuil en de klitten tijdig worden verwijderd om huid iriitatie te voorkomen. Dit kan namelijk erg pijnlijk zijn en dit kan de huid beschadigen of kapot maken.

Goed overleg

Belangrijk in mijn salon vind ik dat we kunnen overleggen hoe u de vacht wilt en wat voor behandeling we gaan doen!

Goede verzorging

Voor een goede borstel kunt u ook bij mij terecht. Deze zijn 100% zwijnenhaar en deze kost € 27.50

Voor meer vachtverzorging heb ik ook een boekje in mijn trimsalon voor € 7.95

Kammen en borstelen

Dit is wat bij de meeste honden wel moet gebeuren, de standaard verzorging van de vacht. Het is belangrijk dat je onder in de vacht begint en dan laagje voor laagje er bij gaat borstelen en dit controleert met de kam. Maar ondanks dat kammen en borstelen zo simpel lijkt wordt dit alsnog vaak niet op de goede manier gedaan. Ook hiervoor ben ik om te helpen met u trouwe viervoeter.

Verzorging

Helaas verkijken mensen zich op de vacht verzorging van onze langharige vrienden. Dan is het beter om regelmatiger naar de trimsalon te gaan om het in goede banen te leiden. Zodat de konijnen zich fijn kunnen blijven voelen.

Moeilijk haar

Kortharige konijnen die moeilijkheden hebben om door de verharing heen te komen zijn ook welkom voor een borstelbeurt.

Uitleg

Ik zal u duidelijk uitleg geven over verschillende borstels oa varkenshaar of zwijnenhaar of pennenborstels en waarom iets goed is of niet.

Over Daphne

Van kleins af aan was ik gek van dieren.

Opleidingen: Dierverzorging MBO 3 en dit heb ik aangevuld met MBO 4 diermanagement.

Tussen de opleidingen door ben ik al gestart met de opvang voor langharige konijnen, op deze manier kon ik al met de vacht en verzorging bezig zijn. Dit is daarna nog aangevuld met de Trimopleiding voor honden. Toen ik officieel trimster was startte ik met het opbouwen van mijn eigen salon. Voor zowel honden, katten en langharige konijnen

Geknipt

Tevreden klanten en hun baasjes!

Mijn 4 finse lappenhonden worden in de rui periode heerlijk gewassen en ontwold. Dat scheelt in huis heel veel haar. Ze gebruikt ook etherische olie bij honden die problemen hebben. Ze heeft inmiddels diverse cursussen en workshops gedaan om een beetje bij te blijven.

José van der Vliet

Contact

Neem contact op via het formulier en ik bel u zo snel mogelijk terug voor het maken van een afspraak of het beantwoorden van uw vraag.

Spaar voor korting

Na 10 trimbeurten krijgt u € 7,50 korting op de volgende trimbeurt.